Consultant Industrie & Veiligheid

Vacature gesloten

Consultant Industrie & Veiligheid

NEN Delft

Wat is vereist?

 • HBO of WO werk- en denkniveau
 • 2-5 jaar werkervaring met stakeholdermanagement en/of als verbinder
 • Goede beheersing van Nederlandse en Engelse taal in zowel woord als geschrift
 • Gevoel voor politieke verhoudingen en om kunnen gaan met uiteenlopende belangen
 • Klant- en relatiegericht, ondernemend en een brede interesse
 • Affiniteit met technische onderwerpen en industrie

Wat krijg je?

 • €3.471 - €5.800 bruto p/m o.b.v. een fulltime dienstverband afhankelijk van normalisatiekennis en/of senioriteit
 • 32 tot 40-urige werkweek
 • 24 vakantiedagen (+12 ATV dagen)
 • NEN Academy en individuele trainingsmogelijkheden
 • Laptop, telefoon en tegemoetkoming reiskosten

Wat doe je?

 • 40% Commissievergaderingen organiseren, begeleiden en rapporteren
 • 20% Nationale en internationale ontwikkelingen volgen binnen jouw sector
 • 10% Nieuwe marktkansen identificeren en oppakken
 • 20% Relatiebeheer met bestaande en potentiële klanten en belanghebbenden
 • 10% Procesbewaking binnen de internationale normalisatiecontext

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Stel direct een vraag

Recruitment

Vacature

Als Consultant Industrie & Veiligheid bij NEN ben je verantwoordelijk voor commissievergaderingen rondom normalisatie, die betrekking hebben op de vakgebieden Industrie & Veiligheid. Je organiseert en begeleid deze vergaderingen, en neemt de verslaglegging hiervan voor jouw rekening. Samen met je stakeholders bepaal je de Nederlandse standpunten in deze vergaderingen, die vervolgens mij CEN (Europees) en/of ISO (Internationaal) worden ingebracht. 

Actuele onderwerpen waaraan gewerkt wordt zijn onder andere systemen en producten in relatie tot industriële veiligheid. Hierbij kun je denken aan machinebouw, opslagtanks, ladders, trappen, brandblusmiddelen en grafische symbolen. Ook werk je aan systemen en producten in relatie tot transport en logistiek. Dit zijn bijvoorbeeld transportmiddelen en de logistieke organisatie.

Het cluster Industrie & Veiligheid bestaat uit 21 collega's, waarvan 14 consultants en zeven projectmedewerkers die je ondersteunen. Je hebt veel vrijheid binnen de functie. Binnen NEN wissel je af tussen thuiswerken en werken op kantoor.

Als je het leuk vindt om af te wisselen tussen publieke en private stakeholders, en je het een uitdaging vindt om continu verschillende belangen tot een gemeenschappelijk standpunt te krijgen, dan is dit een baan voor jou.

Werkweek

Consultant Industrie & Veiligheid

Ik heb een leuke dag wanneer ik met de commissieleden een constructief overleg heb gehad en veel nieuwe zaken heb gehoord.

Je moet om klantvragen te kunnen beantwoorden veel uitzoeken, wat vaak niet direct iets oplevert voor je normcommissies, dan heb ik vaak een wat minder leuke dag.

 • 08:00
 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00

Voorbeeld uit de praktijk

Er wordt over een aantal maanden een nieuwe versie van een belangrijke norm gepubliceerd. Wat doe je?

Je overlegt met je collega van normontwikkeling wat de belangrijkste wijzigingen zijn en probeert een inschatting te maken welke impact dit heeft voor de markt. Je gaat onderzoeken welke producten je hiervoor kunt ontwikkelen. Je test je ideeën op haalbaarheid en maakt een businessplan. Je hebt overleg met verschillende (externe) experts om het idee verder vorm te geven. Je stelt een business case op en gaat verder met productontwikkeling. Je overlegt met je marketingcollega om de marketingcampagne voor te bereiden. Voor de lancering informeer je de sales en klantenservice afdeling.

Groeipad

Je kunt vanuit je rol als Consultant doorgroeien naar een andere sector binnen NEN. Bijvoorbeeld Consultant bij een ander cluster of naar Senior Consultant/Projectmanager. Bij NEN staat jouw ontwikkeling centraal. NEN investeert in medewerkers door diverse kennis- en inspiratiesessies aan te bieden met de NEN Academy. Je kunt zowel intern als extern opleidingen en trainingen volgen, die bij jou en je functie aansluiten. Bovendien krijg je gedurende het eerste jaar een mentor toegewezen, en reflecteer je op regelmatige basis met collega's die in dezelfde periode gestart zijn als jij.

Consultant Industrie & Veiligheid
Senior Consultant
Clustermanager

Werken bij NEN

NEN is opgericht in 1916 ter ondersteuning van normalisatieprocessen. Dit doet NEN door gezamenlijke afspraken te maken met belanghebbende partijen, waaronder bedrijven, overheden, ngo’s en start-ups. Deze afspraken worden ook wel normen of 'best practices' genoemd. Normen bevorderen innovatie, duurzaamheid, veiligheid, efficiency en internationale handel, zowel op nationaal als op internationaal niveau. Die afspraken worden gemaakt in (inter)nationale normencommissies; hiermee is NEN het kennisnetwerk voor normontwikkeling en -toepassing. Daarnaast ondersteunt NEN de toepassing en het gebruik van normen in de praktijk, bijvoorbeeld door trainingen en praktijkgidsen aan te bieden.

NEN beheert ruim 34.000 normen. Dit zijn de in Nederland aanvaarde internationale (ISO en IEC), Europese (EN) en nationale normen (NEN). Deze zijn allemaal verkrijgbaar bij NEN, al dan niet als losse norm of in abonnementsvorm via NEN Connect. Ook faciliteert NEN de ontwikkeling en het beheer van certificatieschema's. NEN certificeert zelf niet, maar fungeert als onafhankelijk platform om certificatieschema's op te zetten en te beheren.

NEN is een non-profit stichting, heeft 300 medewerkers en een netwerk bestaande uit bijna 5.500 commissieleden.

 • Delft
 • Wereldwijd actief
 • 300 werknemers in Nederland
 • 66% / 34%
 • Hybride thuiswerkmogelijkheden

Collega's

Shirin Golyardi - Senior Consultant Zorg & Welzijn

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Het werk bij NEN is erg afwisselend en je krijgt veel ruimte om je eigen ideeën uit te werken. Ik vind het internationale karakter van mijn werk ook erg inspirerend en heb meerdere Europese projecten en internationale commissies begeleid. Ik werk met veel plezier binnen een enthousiaste en ambitieuze team waarin leren van elkaar voorop staat.

Wat was je vorige baan?
Junior advocaat.

Wat doe je in je vrije tijd?
Lezen, sporten, vakantie vieren met mijn gezin en gezellige momenten met vrienden en familie.

Astrid de Haes (44) - Consultant ICT

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben een coördinator in hart en nieren: laat mij maar faciliteren en regelen. Ik kwam uit de transportwereld en wilde graag mijn horizon verbreden. Bij NEN kreeg ik de kans om volop processen te begeleiden rondom een breed scala aan interessante onderwerpen.

Wat was je vorige baan?
Secretaris, Beleidsmedewerker bij TLN.

Wat doe je in je vrije tijd?
Sporten, Whodunnits kijken, daktuinieren en uiteraard op reis.

Rianne Boek - Consultant cluster Elektrische Installatie

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Om kort uit te leggen waarom ik bij NEN ben komen werken is een uitdaging. Het is een lang, bijzonder verhaal, dat ik graag onder het genot van een kop koffie met je deel. Maar het moest zo zijn. Ik was klaar voor NEN en NEN klaar voor mij. Al bijna 15 jaar samen :-)

Wat was je vorige baan?
Voor NEN heb ik een adminstratieve baan gedaan bij een kinderopvangorganisatie. Met kleine kinderen thuis vond ik dat heerlijk. Maar op een gegeven moment wil je weer iets uitdagends doen. Dat bood NEN mij. Eerst als projectassistent, daarna als consultant.

Wat doe je in je vrije tijd?
Hardlopen! Ik ben een lange afstandsloper; gek op de halve marathon (21,1 km) en af en toe een hele (42.2 km).

Zarra van Maastrigt - de Laat - Consultant, Agrofood en Consumentenzaken

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Als politicoloog met een liefde voor internationale ontwikkeling in voedsel en landbouw, was ik op zoek naar een plek waar deze twee thema's samenkomen. Bij NEN ben je als consultant bezig met het samenbrengen van mensen, het zoeken van consensus, politiek gevoelige situaties oplossen, beleidsontwikkelingen bijhouden en tegelijkertijd kan ik werken aan de thema's die ik interessant vind.

Wat was je vorige baan?
Proces manager bij een zonnepanelenbedrijf.

Wat doe je in je vrije tijd?
Politicologie (UvA) en International Development (WUR).

Rob Kotte (42) - Consultant, Bouw & Installatie

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik heb twaalf jaar in de bouwsector gewerkt als architect. Toen ik op zoek was naar een baan waar ik mij breder kon ontwikkelen, wees een oud-collega mij op NEN. In de gesprekken die ik heb gevoerd tijdens mijn sollicitatie werd ik erg enthousiast van de diversiteit aan onderwerpen, de vrijheid van werken en het internationale karakter van de functie als consultant normalisatie.

Wat was je vorige baan?
Architect.

Wat doe je in je vrije tijd?
Zwemmen en reizen.

Julia Stikkelman (35) - Consultant, Bouw & Installatie

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Toen ik solliciteerde op mijn huidige functie, werkte ik al een aantal uur per week bij het cluster Bouw & Installatie. Het was eigenlijk niet mijn plan om heel lang te blijven of meer uren voor NEN te gaan werken, maar zowel de sfeer, als de inhoud van het werk hebben me positief verrast Er wordt hard gewerkt, maar er is ook altijd ruimte en animo voor een borrel of feestje.

Wat was je vorige baan?
Project Ingenieus op ZZP-basis.

Wat doe je in je vrije tijd?
Lezen, relaxen, sporten, vrienden zien, docu's en films kijken.

Naazra Lalmahomed (49) - Projectassistent, Energie

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
NEN is op mijn pad gekomen. Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ik werk hier nu ruim 13 jaar en het bevalt mij nog steeds. NEN is een goede werkgever!

Wat was je vorige baan?
Administratief medewerker bij het Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij.

Wat doe je in je vrije tijd?
Sporten, luieren, met vrienden afspreken, reizen.

Robert Boonman (60) - Functioneel Beheerder, IT

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
NEN had enige jaren geleden een vacature die werkelijk op mijn lijf geschreven was. En... dat bleek ook zo te zijn!

Wat was je vorige baan?
Controller.

Wat doe je in je vrije tijd?
Hardlopen.

Irene van den Handel (47) - Projectassistent Bouw

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
NEN is een erg flexibele werkgever en je krijgt genoeg kansen die je kan benutten.

Wat was je vorige baan?
Secretaresse bij een Notariskantoor.

Wat doe je in je vrije tijd?
Sporten, en tijd doorbrengen met mijn kind, en vrienden.

Inge Piek - Consultant ICT

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik kwam uit een omgeving waar de communicatie erg zwart-wit was. Ik wilde graag ervaren hoe het is om met verschillende soorten mensen om de tafel te zitten, met als resultaat een gezamenlijk besluit te nemen. Bij NEN was hier de mogelijkheid voor.

Wat was je vorige baan?
Campagneleider bij de Consumentenbond

Wat doe je in je vrije tijd?
Wandelen met de hond, hardlopen en muziek spelen en luisteren.

Interessante baan?