Projectmedewerker

Projectmedewerker

NEN Delft

Wat is vereist?

 • MBO+/HBO-diploma
 • Ervaring met administratief of ondersteunend werk
 • Je kunt goed samenwerken en je hebt een klantgerichte houding
 • Je bent communicatief sterk, en kunt plannen en organiseren

Wat krijg je?

 • €2.500 - €3.800,- bruto p/m (op basis van een fulltime dienstverband)
 • 24 tot 40-urige werkweek
 • 23 vakantiedagen (+12 atv-dagen)
 • Persoonlijk ontwikkelbudget van €1.100 per jaar
 • Hybride werken
 • Reiskostenvergoeding

Wat doe je?

 • 10% Agenda beheer
 • 10% Notuleren
 • 5% Klantvragen beantwoorden
 • 15% Documentstroom voor commissieleden
 • 15% Mutaties verwerken
 • 10% Als gastheer of gastvrouw fungeren tijdens vergaderingen
 • 15% Algemene administratieve taken
 • 10% Organiseren van vergaderingen
 • 10% Intern overleg

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Stel direct een vraag

Vacature

Als Projectmedewerker bij NEN werk je samen met consultants en ondersteun je bij normontwikkeling en projecten. In deze functie heb je een faciliterende rol. Je werkt veel met verschillende IT-systemen waaronder SAP, MS Office en document distributie systemen. Je plant afspraken in met interne en externe partijen, zoals collega’s, de overheid, brancheverenigingen en het bedrijfsleven. Ook organiseer je (normcommissie) vergaderingen, waarbij je de ene keer als gastheer of gastvrouw fungeert en waarbij je soms tijdens de bijeenkomst notuleert en/of andere ondersteuning biedt. Voorafgaand bereid je de bijeenkomst samen met de consultant voor. Na afloop van vergaderingen draag jij zorg voor het verspreiden van de relevante stukken aan de commissieleden en voor het bijhouden en oppakken van acties. Als nieuwe leden zich aanmelden voor normcommissies ben jij verantwoordelijk voor de ledenadministratie en voor het informeren van het nieuwe lid over de IT-systemen die worden gebruikt. Je hebt contact met klanten via telefoon en e-mail.

Je werkt samen met collega’s en zoekt naar mogelijke verbeteringen in het proces. Je bent flexibel inzetbaar bij verschillende inhoudelijke onderwerpen en hebt een divers werkpakket. Je hebt zelf invloed op de invulling van je werkpakket. Je kunt zelfstandig teksten opstellen (e-mails, agenda’s, verslagen, maar ook een voorzet voor een nieuwsbericht/website), en je communiceert proactief met collega’s. Je bent goed in het overzicht behouden, denkt mee en anticipeert op het normalisatieproces in je ondersteuning

Naast deze basis werkzaamheden krijg je de ruimte om je werkzaamheden zo breed mogelijk in te vullen als je zelf wilt en tegelijkertijd aan je persoonlijke ontwikkeling te werken.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Als je het leuk vindt om te organiseren, mee te denken over procesverbeteringen en veel werk uit andermans handen te nemen, dan is dit de baan voor jou.

Werkweek

Projectmedewerker
Irene van den Handel

Ik heb een leuke dag als alle gemaakte afspraken goed verlopen en ik geen fouten heb gemaakt in de planning.

Mijn dag is minder leuk als een vergadering niet optimaal loopt, bijvoorbeeld als de lunch niet (op tijd) wordt geleverd door de cateraar.

 • 08:00
 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00

Voorbeeld uit de praktijk

Je organiseert de commissievergadering. Hoe ga je te werk?

Je bekijkt op welke data alle leden van de vergadering beschikbaar zijn. Vervolgens kies je met de betrokken consultant een geschikte dag uit. Je verstuurt dan in Outlook een vergaderverzoek naar alle aanwezige leden. Ondertussen werk je aan de conceptagenda van de vergadering. Ongeveer twee weken van tevoren stuur je deze ook uit. Als de vergadering uiteindelijk plaatsvindt zorg je dat je iedereen netjes ontvangt en aanmeldt, en je verzorgt het concept van het verslag voor de consultant.

Een paar weken na de vergadering verspreid je het verslag digitaal naar alle aanwezigen en bedank je iedereen voor hun komst.

Groeipad

Binnen NEN is er veel ruimte voor opleiding en ontwikkeling. Er worden verschillende trainingsvormen aangeboden. Zo kun je via de NEN Academy collectieve trainingen, serious gaming en inspiratiesessies volgen. Daarnaast is er ruim budget beschikbaar voor individuele trainingsmogelijkheden.

Projectmedewerker
Projectmedewerker 2

Werken bij NEN

NEN is opgericht in 1916 ter ondersteuning van normalisatieprocessen. Dit doet NEN door gezamenlijke afspraken te maken met belanghebbende partijen, waaronder bedrijven, overheden, ngo’s en start-ups. Deze afspraken worden ook wel normen of 'best practices' genoemd. Normen bevorderen innovatie, duurzaamheid, veiligheid, efficiency en internationale handel, zowel op nationaal als op internationaal niveau. Die afspraken worden gemaakt in (inter)nationale normencommissies; hiermee is NEN het kennisnetwerk voor normontwikkeling en -toepassing. Daarnaast ondersteunt NEN de toepassing en het gebruik van normen in de praktijk, bijvoorbeeld door trainingen en praktijkgidsen aan te bieden.

NEN beheert ruim 34.000 normen. Dit zijn de in Nederland aanvaarde internationale (ISO en IEC), Europese (EN) en nationale normen (NEN). Deze zijn allemaal verkrijgbaar bij NEN, al dan niet als losse norm of in abonnementsvorm via NEN Connect. Ook faciliteert NEN de ontwikkeling en het beheer van certificatieschema's. NEN certificeert zelf niet, maar fungeert als onafhankelijk platform om certificatieschema's op te zetten en te beheren.

NEN is een non-profit stichting, heeft 300 medewerkers en een netwerk bestaande uit bijna 5.500 commissieleden.

 • Delft
 • Wereldwijd actief
 • 300 werknemers in Nederland
 • 66% / 34%
 • Hybride thuiswerkmogelijkheden

Collega's

Shirin Golyardi - Senior Consultant Zorg & Welzijn

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Het werk bij NEN is erg afwisselend en je krijgt veel ruimte om je eigen ideeën uit te werken. Ik vind het internationale karakter van mijn werk ook erg inspirerend en heb meerdere Europese projecten en internationale commissies begeleid. Ik werk met veel plezier binnen een enthousiaste en ambitieuze team waarin leren van elkaar voorop staat.

Wat was je vorige baan?
Junior advocaat.

Wat doe je in je vrije tijd?
Lezen, sporten, vakantie vieren met mijn gezin en gezellige momenten met vrienden en familie.

Astrid de Haes (45) - Consultant ICT

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben een coördinator in hart en nieren: laat mij maar faciliteren en regelen. Ik kwam uit de transportwereld en wilde graag mijn horizon verbreden. Bij NEN kreeg ik de kans om volop processen te begeleiden rondom een breed scala aan interessante onderwerpen.

Wat was je vorige baan?
Secretaris, Beleidsmedewerker bij TLN.

Wat doe je in je vrije tijd?
Sporten, Whodunnits kijken, daktuinieren en uiteraard op reis.

Rianne Boek - Consultant cluster Elektrische Installatie

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Om kort uit te leggen waarom ik bij NEN ben komen werken is een uitdaging. Het is een lang, bijzonder verhaal, dat ik graag onder het genot van een kop koffie met je deel. Maar het moest zo zijn. Ik was klaar voor NEN en NEN klaar voor mij. Al bijna 15 jaar samen :-)

Wat was je vorige baan?
Voor NEN heb ik een adminstratieve baan gedaan bij een kinderopvangorganisatie. Met kleine kinderen thuis vond ik dat heerlijk. Maar op een gegeven moment wil je weer iets uitdagends doen. Dat bood NEN mij. Eerst als projectassistent, daarna als consultant.

Wat doe je in je vrije tijd?
Hardlopen! Ik ben een lange afstandsloper; gek op de halve marathon (21,1 km) en af en toe een hele (42.2 km).

Zarra van Maastrigt - de Laat - Consultant, Agrofood en Consumentenzaken

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Als politicoloog met een liefde voor internationale ontwikkeling in voedsel en landbouw, was ik op zoek naar een plek waar deze twee thema's samenkomen. Bij NEN ben je als consultant bezig met het samenbrengen van mensen, het zoeken van consensus, politiek gevoelige situaties oplossen, beleidsontwikkelingen bijhouden en tegelijkertijd kan ik werken aan de thema's die ik interessant vind.

Wat was je vorige baan?
Proces manager bij een zonnepanelenbedrijf.

Wat doe je in je vrije tijd?
Politicologie (UvA) en International Development (WUR).

Rob Kotte (44) - Consultant, Bouw & Installatie

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik heb twaalf jaar in de bouwsector gewerkt als architect. Toen ik op zoek was naar een baan waar ik mij breder kon ontwikkelen, wees een oud-collega mij op NEN. In de gesprekken die ik heb gevoerd tijdens mijn sollicitatie werd ik erg enthousiast van de diversiteit aan onderwerpen, de vrijheid van werken en het internationale karakter van de functie als consultant normalisatie.

Wat was je vorige baan?
Architect.

Wat doe je in je vrije tijd?
Zwemmen en reizen.

Julia Stikkelman (36) - Consultant, Bouw & Installatie

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Toen ik solliciteerde op mijn huidige functie, werkte ik al een aantal uur per week bij het cluster Bouw & Installatie. Het was eigenlijk niet mijn plan om heel lang te blijven of meer uren voor NEN te gaan werken, maar zowel de sfeer, als de inhoud van het werk hebben me positief verrast Er wordt hard gewerkt, maar er is ook altijd ruimte en animo voor een borrel of feestje.

Wat was je vorige baan?
Project Ingenieus op ZZP-basis.

Wat doe je in je vrije tijd?
Lezen, relaxen, sporten, vrienden zien, docu's en films kijken.

Naazra Lalmahomed (50) - Projectassistent, Energie

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
NEN is op mijn pad gekomen. Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ik werk hier nu ruim 13 jaar en het bevalt mij nog steeds. NEN is een goede werkgever!

Wat was je vorige baan?
Administratief medewerker bij het Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij.

Wat doe je in je vrije tijd?
Sporten, luieren, met vrienden afspreken, reizen.

Robert Boonman (61) - Functioneel Beheerder, IT

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
NEN had enige jaren geleden een vacature die werkelijk op mijn lijf geschreven was. En... dat bleek ook zo te zijn!

Wat was je vorige baan?
Controller.

Wat doe je in je vrije tijd?
Hardlopen.

Irene van den Handel (48) - Projectassistent Bouw

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
NEN is een erg flexibele werkgever en je krijgt genoeg kansen die je kan benutten.

Wat was je vorige baan?
Secretaresse bij een Notariskantoor.

Wat doe je in je vrije tijd?
Sporten, en tijd doorbrengen met mijn kind, en vrienden.

Inge Piek - Consultant ICT

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik kwam uit een omgeving waar de communicatie erg zwart-wit was. Ik wilde graag ervaren hoe het is om met verschillende soorten mensen om de tafel te zitten, met als resultaat een gezamenlijk besluit te nemen. Bij NEN was hier de mogelijkheid voor.

Wat was je vorige baan?
Campagneleider bij de Consumentenbond

Wat doe je in je vrije tijd?
Wandelen met de hond, hardlopen en muziek spelen en luisteren.

Sollicitatieproces

Eerste gesprek (online of fysiek)
± 1 - 2 weken
Tweede gesprek (online of fysiek)
± 1 - 2 weken
Arbeidsvoorwaardengesprek
± 1 - 2 weken
Je hebt de baan!

Interessante baan?