Consultant Zorg & Welzijn (Focusgebied ICT)

Tijdelijk gesloten

Consultant Zorg & Welzijn (Focusgebied ICT)

NEN Delft

Wat is vereist?

 • Hbo of wo werk- en denkniveau
 • Minimaal 5 en bij voorkeur 10 jaar werkervaring met project- en/of stakeholdermanagement
 • Uitstekende beheersing van Nederlandse en Engelse taal in zowel woord als geschrift
 • Analytische vaardigheden: hoofd- en bijzaken kunnen onderscheiden
 • Gevoel voor politieke verhoudingen en om kunnen gaan met tegengestelde belangen
 • Klant- en relatiegericht en bij voorkeur ervaring met zorggerelateerde onderwerpen

Wat krijg je?

 • €3.471 - €5.000 bruto p/m o.b.v. een fulltime dienstverband afhankelijk van normalisatiekennis en/of senioriteit
 • 32- tot 40-urige werkweek
 • 24 vakantiedagen (+12 ATV-dagen)
 • Persoonlijk ontwikkelbudget van €1.100 per jaar
 • Opleidingsmogelijkheden via de NEN Academy + individuele trainingsmogelijkheden
 • Laptop, telefoon en tegemoetkoming reiskosten

Wat doe je?

 • 45% Projecten begeleiden
 • 20% Extern overleg
 • 20% Intern overleg
 • 5% Administratie
 • 10% Vergaderstukken voorbereiden

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Stel direct een vraag

Recruitment

Vacature

Als Consultant Zorg en Welzijn met focus op ICT in de Zorg bij NEN ben je verantwoordelijk voor het projectmanagement en de procesbegeleiding van projecten waarin stakeholders (met soms zeer verschillende belangen) samen tot nationale, Europese en internationale afspraken komen. Je onderzoekt de behoefte aan afspraken rondom het thema Zorg en Welzijn en brengt belanghebbende partijen bij elkaar. Aangezien je je focust op ICT, gaat dit bijvoorbeeld om thema's als elektronische gegevensuitwisseling, informatiebeveiliging of (her)gebruik en AI in de zorg. De afspraken worden opgesteld door deze partijen, waarna NEN de afspraken als normen, praktijkrichtlijnen of certificatieschema’s publiceert.

Je monitort internationale ontwikkelingen en kan deze vertalen naar de Nederlandse markt; je vertaalt klantbehoeftes naar de behoeftes op het gebied van normalisatie. Vervolgens is het belangrijk om de juiste stakeholders erbij te betrekken en je over project- en procesmanagement te ontfermen. Je bent verantwoordelijk voor de financiële zaken en bovendien voor de klanttevredenheid, en hebt een adviserende rol richting de stakeholders.

NEN is actief in vrijwel alle sectoren; elke sector heeft een eigen dynamiek en unieke vraagstukken. Denk daarbij aan agro, bouw, consumentenartikelen, elektro, energie, ICT, industrie, milieu, vervoer, voedingsmiddelen en zorg. Een open blik en de kwaliteit om snel de dynamiek in een sector te doorgronden, zijn belangrijker dan diepgaande vakinhoudelijke kennis. Als Consultant werk je zelfstandig, maar ook in een of meer teams. Binnen een team heeft ieder zijn eigen rol en verantwoordelijkheid.

Het cluster Zorg & Welzijn bestaat uit twintig collega’s waarmee je nauw samenwerkt. Je bent ook onderdeel van een aantal teams waarbinnen je werkt valt. Daarnaast heb je veel contact en overleg met de afdeling Communicatie, Evenementen, Strategisch Accountmanagement en normtoepassingscollega's waarmee je producten ontwikkelt rondom de normen, zoals certificatieschema’s en trainingen.

Een Consultant bij NEN krijgt er energie van om stakeholders bij elkaar te brengen en te bereiken dat zij samen tot afspraken komen.

Werkweek

Consultant Zorg & Welzijn (Focusgebied ICT)

Op een leuke werkdag heb je veel afspraken met externe contacten en wordt een norm gepubliceerd waar jullie een jaar aan gewerkt hebben. Ook heb je een prettig overleg met een collega.

Op een minder leuke dag heb je een moeizame bespreking waar geen gewenst resultaat wordt behaald. Daarnaast mis je de sociale contacten met je collega’s door het thuiswerken.

 • 07:00
 • 08:00
 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00

Voorbeeld uit de praktijk

Door media-aandacht over een datalek bij een grote zorgorganisatie komen er bij jou vragen binnen van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Hoe pak je dit aan?

Er bestaat een norm voor informatiebeveiliging in de zorg, NEN 7510. Zorgorganisaties kunnen zich hiervoor certificeren, en dus aantoonbaar maken dat zij voldoen aan die norm. Het centraal schemabeheer voor deze norm ligt bij NEN. Als er een datalek ontstaat, komen er vragen jouw kant op vanuit het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, die deze vragen weer uit de Tweede Kamer heeft gekregen. Daarnaast kan het ook zijn dat de media aanklopt met vragen.

Jouw taak is om samen met je collega’s van de afdeling Communicatie, deze vragen zo goed mogelijk te beantwoorden. Als Consultant lever jij de informatie, waarna je samen met de afdeling Communicatie overlegt hoe jullie deze informatie naar buiten brengen.

Groeipad

Je kunt vanuit de functie Consultant doorgroeien naar verschillende rollen die binnen de functie meer nadruk kunnen krijgen, zoals proces- of projectmanagement, stakeholder engagement of marktbewerker en Acquisiteur. Bij NEN staat jouw ontwikkeling centraal. NEN investeert in haar medewerkers door vanuit de NEN Academy diverse inspirerende kennis- en inspiratiesessies aan te bieden. Je kunt zowel intern als extern opleidingen en trainingen volgen, die bij jou en je functie aansluiten. Bovendien krijg je gedurende het eerste jaar een mentor toegewezen en heb je op regelmatige basis intervisie met collega's die in dezelfde periode gestart zijn als jij.

Consultant
Acquisiteur
Programmamanager
Facilitator

Werken bij NEN

NEN is opgericht in 1916 ter ondersteuning van normalisatieprocessen. Dit doet NEN door gezamenlijke afspraken te maken met belanghebbende partijen, waaronder bedrijven, overheden, ngo’s en start-ups. Deze afspraken worden ook wel normen of 'best practices' genoemd. Normen bevorderen innovatie, duurzaamheid, veiligheid, efficiency en internationale handel, zowel op nationaal als op internationaal niveau. Die afspraken worden gemaakt in (inter)nationale normencommissies; hiermee is NEN het kennisnetwerk voor normontwikkeling en -toepassing. Daarnaast ondersteunt NEN de toepassing en het gebruik van normen in de praktijk, bijvoorbeeld door trainingen en praktijkgidsen aan te bieden.

NEN beheert ruim 34.000 normen. Dit zijn de in Nederland aanvaarde internationale (ISO en IEC), Europese (EN) en nationale normen (NEN). Deze zijn allemaal verkrijgbaar bij NEN, al dan niet als losse norm of in abonnementsvorm via NEN Connect. Ook faciliteert NEN de ontwikkeling en het beheer van certificatieschema's. NEN certificeert zelf niet, maar fungeert als onafhankelijk platform om certificatieschema's op te zetten en te beheren.

NEN is een non-profit stichting, heeft 300 medewerkers en een netwerk bestaande uit bijna 5.500 commissieleden.

 • Delft
 • Wereldwijd actief
 • 300 werknemers in Nederland
 • 66% / 34%
 • Hybride thuiswerkmogelijkheden

Collega's

Shirin Golyardi - Senior Consultant Zorg & Welzijn

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Het werk bij NEN is erg afwisselend en je krijgt veel ruimte om je eigen ideeën uit te werken. Ik vind het internationale karakter van mijn werk ook erg inspirerend en heb meerdere Europese projecten en internationale commissies begeleid. Ik werk met veel plezier binnen een enthousiaste en ambitieuze team waarin leren van elkaar voorop staat.

Wat was je vorige baan?
Junior advocaat.

Wat doe je in je vrije tijd?
Lezen, sporten, vakantie vieren met mijn gezin en gezellige momenten met vrienden en familie.

Astrid de Haes (46) - Consultant ICT

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben een coördinator in hart en nieren: laat mij maar faciliteren en regelen. Ik kwam uit de transportwereld en wilde graag mijn horizon verbreden. Bij NEN kreeg ik de kans om volop processen te begeleiden rondom een breed scala aan interessante onderwerpen.

Wat was je vorige baan?
Secretaris, Beleidsmedewerker bij TLN.

Wat doe je in je vrije tijd?
Sporten, Whodunnits kijken, daktuinieren en uiteraard op reis.

Rianne Boek - Consultant cluster Elektrische Installatie

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Om kort uit te leggen waarom ik bij NEN ben komen werken is een uitdaging. Het is een lang, bijzonder verhaal, dat ik graag onder het genot van een kop koffie met je deel. Maar het moest zo zijn. Ik was klaar voor NEN en NEN klaar voor mij. Al bijna 15 jaar samen :-)

Wat was je vorige baan?
Voor NEN heb ik een adminstratieve baan gedaan bij een kinderopvangorganisatie. Met kleine kinderen thuis vond ik dat heerlijk. Maar op een gegeven moment wil je weer iets uitdagends doen. Dat bood NEN mij. Eerst als projectassistent, daarna als consultant.

Wat doe je in je vrije tijd?
Hardlopen! Ik ben een lange afstandsloper; gek op de halve marathon (21,1 km) en af en toe een hele (42.2 km).

Zarra van Maastrigt - de Laat - Consultant, Agrofood en Consumentenzaken

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Als politicoloog met een liefde voor internationale ontwikkeling in voedsel en landbouw, was ik op zoek naar een plek waar deze twee thema's samenkomen. Bij NEN ben je als consultant bezig met het samenbrengen van mensen, het zoeken van consensus, politiek gevoelige situaties oplossen, beleidsontwikkelingen bijhouden en tegelijkertijd kan ik werken aan de thema's die ik interessant vind.

Wat was je vorige baan?
Proces manager bij een zonnepanelenbedrijf.

Wat doe je in je vrije tijd?
Politicologie (UvA) en International Development (WUR).

Rob Kotte (44) - Consultant, Bouw & Installatie

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik heb twaalf jaar in de bouwsector gewerkt als architect. Toen ik op zoek was naar een baan waar ik mij breder kon ontwikkelen, wees een oud-collega mij op NEN. In de gesprekken die ik heb gevoerd tijdens mijn sollicitatie werd ik erg enthousiast van de diversiteit aan onderwerpen, de vrijheid van werken en het internationale karakter van de functie als consultant normalisatie.

Wat was je vorige baan?
Architect.

Wat doe je in je vrije tijd?
Zwemmen en reizen.

Julia Stikkelman (36) - Consultant, Bouw & Installatie

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Toen ik solliciteerde op mijn huidige functie, werkte ik al een aantal uur per week bij het cluster Bouw & Installatie. Het was eigenlijk niet mijn plan om heel lang te blijven of meer uren voor NEN te gaan werken, maar zowel de sfeer, als de inhoud van het werk hebben me positief verrast Er wordt hard gewerkt, maar er is ook altijd ruimte en animo voor een borrel of feestje.

Wat was je vorige baan?
Project Ingenieus op ZZP-basis.

Wat doe je in je vrije tijd?
Lezen, relaxen, sporten, vrienden zien, docu's en films kijken.

Naazra Lalmahomed (50) - Projectassistent, Energie

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
NEN is op mijn pad gekomen. Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ik werk hier nu ruim 13 jaar en het bevalt mij nog steeds. NEN is een goede werkgever!

Wat was je vorige baan?
Administratief medewerker bij het Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij.

Wat doe je in je vrije tijd?
Sporten, luieren, met vrienden afspreken, reizen.

Robert Boonman (62) - Functioneel Beheerder, IT

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
NEN had enige jaren geleden een vacature die werkelijk op mijn lijf geschreven was. En... dat bleek ook zo te zijn!

Wat was je vorige baan?
Controller.

Wat doe je in je vrije tijd?
Hardlopen.

Irene van den Handel (48) - Projectassistent Bouw

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
NEN is een erg flexibele werkgever en je krijgt genoeg kansen die je kan benutten.

Wat was je vorige baan?
Secretaresse bij een Notariskantoor.

Wat doe je in je vrije tijd?
Sporten, en tijd doorbrengen met mijn kind, en vrienden.

Inge Piek - Consultant ICT

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik kwam uit een omgeving waar de communicatie erg zwart-wit was. Ik wilde graag ervaren hoe het is om met verschillende soorten mensen om de tafel te zitten, met als resultaat een gezamenlijk besluit te nemen. Bij NEN was hier de mogelijkheid voor.

Wat was je vorige baan?
Campagneleider bij de Consumentenbond

Wat doe je in je vrije tijd?
Wandelen met de hond, hardlopen en muziek spelen en luisteren.

Sollicitatieproces

Eerste gesprek (online of fysiek)
± 1 - 2 weken
Tweede gesprek (online of fysiek)
± 1 - 2 weken
Online assessment
± 1 - 2 weken
Arbeidsvoorwaardengesprek
± 1 - 2 weken
Je hebt de baan!

Interessante baan?